Dzisiaj przepis na bardzo czekoladowy mus, który w 6 sekund poprawi nam nastrój. Od czasu do czasu nie liczę kalorii i poprawiam sobie humorek właśnie tym niesamowitym przysmakiem –
zobaczcie same jak łatwo wykonać ten MUS CZEKOLADOWY
Co potrzebujemy do wykonania MUSU CZEKOLADOWEGO:
175 g czekolady deserowej;
1/2 szklanki wody;
3 żółtka;
1 łyżka likieru czekoladowego;
3 łyżki cukru kryształ.
SPOSÓB WYKONANIA
175 g czekolady deserowej rozpuścić w 1/2 szklanki wody, gotować 2 minuty, przestudzić. Wymieszać z 3 żółtkami i łyżką likieru czekoladowego.
3 białka ubić z 3 łyżkami cukru i połączyć z masą. Przelać do salaterek, dobrze schłodzić.
Można posypać orzechami lub płatkami kokosowymi i migdałami.
I dzięki temu prostemu w wykonaniu deserowi – znów mamy pełno energii. MUS CZEKOLADOWY – dobry na wszystko 😉
Smacznego.